som tiden går!

Hjälp alltså!
Det här är ju inte klokt, tiden bara försvinner och snart är november också slut! Lika gott att inse att 2006 kommer att vara till ända innan man har hunnit blinka, för när väl november är slut och advent tar vid svischar det liksom bara till, och så är det dags att klä granen och sätta sig ner och se på Kalle Anka och hans vänner. Jag har redan nu vid ett par tillfällen känt att jag måste ha tag i en almanacka för 2007 till min agenda, saker och ting börjar redan hopa sig in på det nya året. OCH jag måste beställa en handfull Bondekalendrar, i år ska det ju vara en bonde, och om vi ska gå på vad jag tror, så kommer den trenden definitivt att hålla i sig nästa år också. Det blir bara mer och mer trendigt med landet, bönder, djur, natur, farmarboots, oljerock, m.m. lantbruksattribut. Det är rätt kul tycker jag, och jag tycker att vi ska rida på den här positiva vågen, det är som ledaren i ICA-kuriren skrev i förra veckans nummer - lantbruket som livsmedelsproducent är ju helt livsviktig, visst är det så, kan inte stämma bättre, när det nu dessutom börjar gå upp för folk att det vi producerar här i Sverige ju är säker mat, som är producerad på bra sätt, och väl kontrollerad. Det som kommer från andra länder har vi ju trots allt inte den kollen på.
Som sagt, tiden går, det är redan en månad sedan det stormade till så att hästarnas hus vände upp och ner, nu har vi faktiskt vänt rätt det igen, men det har tagit lite tid. Först fick vi ju ta ner alltihop, och plocka isär delarna, tur att Mats har byggt det i "element"! Sedan har vi gjutit om plintarna, dvs. vi har gjort dem större, gjutit på de ursprungliga med en rejäl klump betong till. Det gick heller inte så snabbt att gjuta de nya plintarna, eftersom vi använde en plasttunna till form, och hade samma form till alla plintarna, så en i taget fick det bli då.
Nu står i alla fall huset där igen, men än är det inte riktigt klart, taket lade vi på idag, men eftersom det hade landat på taket, är det en hel del som behöver bytas ut, men det ska vi också göra med det snaraste, så ska taket förankras mot väggarna igen, och hålen runt plintarna fyllas igen, Mats kom på att vi ska lägga lite mer gjutning runt plintarna i hålen, så det blir en klack nere i jorden som också håller lite extra.
Pascha får ju p.g.a. det här inte gå in i huset, men verkar inte att bry sig, han har fått sin tjocka vinterpäls, och ser mer ut som en liten nallebjörn än en häst. Balder är fortfarande på Östarp, och har varit lite bråkig efter vad vi har hört. Jag kom på att de ju är inne lite mer nu, och då får de ju lite mer spannmål, vilket ju kanske inte är det allra bästa på Balder, då får han lite för mycket energi tror jag, han hade liksom heller inte varit till att bromsa, utan när han kom ut framför tallriksplogen skulle han bara gå och gå på hela tiden, och lyssnade inte just på något. Vi får väl snart ta hem honom, så han inte är där och är ivägen för deras hästar. Fast det är ju bra om de använder honom, så att han får jobba, och göra lite nytta.
Sofia hann faktiskt med att rida en liten tur på Pascha idag också, innan det blev kväll och de skulle åka till mamma. Skönt med en solig dag som omväxling, igår regnade det ju mest hela dagen, och allting blev slabbigt och blött. Nä, nu ska jag faktiskt hålla kväll och stänga ner kontoret för idag.