Flygbussarna i Stockholm


Stockholm har blivit kallt...

Så var det dags att göra en tur till Stockholm, och här hemma var det snöfall och lite blåst, men planet kunde ändå lyfta, när vi landade i Stockholm strax före nio, var det strålande solsken och ca. -20 grader. Jag måste säga att man fick verkligen andas med försiktighet, annars gjorde det ganska ont i näsan, och man kände verkligen hur det kylde om benen när man kom ut.
Infrastrukturen var ju naturligtvis påverkad av vädret, och redan från planet såg man hur bilköerna ringlade fram på vägarna, väl nere på marken fick man höra att de tunnelbanelinjer som gick ovan jord mer eller mindre var inställda, så därför hade ju många tagit bilen till jobbet istället, alla bilar pallade heller inte med det, utan här och var stod det emellanåt bilar som bara hade packat ihop.
Eftersom vi var lite försenade och det där med ovanjords-tunnelbanan inte funkade, bestämde jag mig för att inte ta min vanliga resa med buss 110 till Alviks torg, grön linje (ovanjords) till Fridhemsplan och så blå linje (underjords) tillbaka till Stadshagen, utan det fick bli flygbussen från Bromma till Cityterminalen, vilket HELLER INTE funkade utan extra händelser. När bussen skulle gå, kom en av de där samordnarna och berättade att en annnan flygbuss hade blivit stående i en uppförsbacke där han av någon anledning stannat, och nu inte kunde köra vidare, så bussen jag åkte med skulle antagligen få ta upp passagerarna från den bussen också...När vi närmade oss bussen i backen, tog vår busschaufför till orda och meddelade att han tänkte spärra båda körbanorna med bussen, så att den framförvarande kunde backa tillbaka, ta fart och komma vidare. Sagt och gjort, han stannade en bit ifrån, och då började det strömma ut passagerare från den andra bussen och komma mot oss, så de fick ju hoppa på hos oss då, och åka till Cityterminalen med oss. Den andra bussen backade en bra bit, och sedan körde den glatt över backkrönet och försvann i fjärran, precis som chauffören trodde. Alla kom efterhand fram och var säkert nöjda.
Jag blev lite försenad, men det var bara någon minut, värre för dem som skull åkt tåg, det funkade inte alls. Så p.g.a. det var vi inte fulltaliga på mötet. Men  inte mycket att göra något åt.

Vintern håller i sig

Än håller vintern i sig och vi har haft en liten snöstorm till, genast blir det ett fasligt gnällande på alla människor och tjat om att man är så trött på snön och vill ha vår, alltså, vår blir det ändå inte på sådär en månad ännu, och när det nu för en gångs skull är vinter med snö, så är det ju härligt att njuta av det. Att folk helt plötsligt bara MÅSTE ut när det är snöstorm EN dag förstår ju inte jag. Så himla nödvändigt är det ju egentligen inte mycket som är, ganska skönt att stanna hemma och ta det med ro någon dag, och låta snön yra utanför fönstret.
Barn, hästar och hundar är ju i alla fall rena och fina och håller inte på och drar omkring i leran, och det är ju rätt skönt. Våra hästar har för en gångs skull alldelels vita hovskägg, jag vet knappt om jag har sett dem ha det någon gång tidigare! Visst får vi varje dag kånka sådär 100 liter vatten till dem, men nu har man börjat vänja sig vid det, så då går det också bra.
Idag är det härlig fredag med sol och vackert vitt landskap, helst vill man bara fotografera och fotografera allt vackert, men kanske man får lägga band på sig, jag har fyllt minneskortet i vår lilla digitalkamera, så nu får jag väl tömma den och se hur det har blivit.
Just nu lyssnar jag på Lantz i p4, det är kul, för de dissekerar morgondagens schlagerbidrag till första uttagnings-cirkusen, hon har en panel som är henne behjälplig bestående av Adel, präster, borgare och bönder, och från bondesidan är det Annika Bergman, grisproducenterans ordförande. Jättekul att hon är med i det här programmet så att hon får vara med i nåt roligare än griskrisen.
Under tiden plockar jag bort julgrejer, nu tycker även jag att det börjar bli dags, de här ljusare dagarna gör att det känns som om det är dags för tomtarna att krypa in i de mörka vrårna igen, tip tap tip tap tippetipppe tip tap tip tip tap.

Dagen efter snöstormen i Skåne