Hösthallon


Nu börjar hallonen att mogna, de är jättefina och både stora och goda. Idag är det ganska bllåsigt så jag har plockat så många som möjligt, så att de inte blir förstörda av vinden. Frågan är om vi ska äta dem till efterrätt, eller om jag ska frysa in dem och ha till någon tårta eller så i vinter. Trots att det inte är något stort hallonland, tror jag att det kan bli en del i alla fall. Eftersom det är hösthallon håller de ju på ett tag till.

hästarna i hagen


söndag

söndag den 16 augusti idag, sommaren börjar definitivt gå mot höst, även om det är soligt och varmt som om inget har hänt. Men tittar man sig omkring förstår man att det är så - åkrarna börjar bli tomma, och det som möjligen kan finnas kvar är halmbalar. Sockerbetorna står också kvar ett tag till, och vi som odlar rödklöver, har även den kvar att tröska. I veckan som kommer börjar skolorna, och sedan känns det som om allting är igång. Det är som Mats sa förra året, ja, sedan blir det inget ledigt förrän till jul, och det går fort dit, vilket det ju också brukar göra.

Valleberga


När vi har varit i Valleberga och klippt gräs och fixat så ser det riktigt fint ut.