9 oktober - min namnsdag

idag är det den 9 oktober och min nanmnsdag, jag har inte tänkt på det, och ingen annan heller. Jaja, det är ju nu inte så viktigt, konstigt ändå att inte någon av sönerna ens har tänkt på det, någon av dem brukar ju göra det, men de har väl fullt upp med det som de är iväg på Henrik på Alnarp, Magnus i Stockholm med besökshelg på regementet och Ingemar som också skulle ha övningar på sin värnpliktsutbildning.
Det har idag hur som helst varit en fantastisk underbar fin höstdag, finare kunde man inte önska, och vår sista klass i årets storstadssatsning har varit ute på gårdsbesök. Det blev hos Anne, i år också, men i år tror jag nog att det blev en betydligt positivare avslutning på besöken, än förra året. Resten av dagen har jag tagit det ganska lugnt, jag blev ju stucken av en sån där otrevlig "Genarpsfluga" igår så benet värker och är ganska svullet, inget vidare faktiskt.
Men som vanligt, jag hade just bestämt mig för att lägga mig på soffan och lägga upp benet en stund, så ringer telefonen, det är i och för sig bara trevligt, men ändå ganska så typiskt.
Sedan gick jag ut en sväng med kameran - dagens bild måste man ju ta. Mats har fått hem ett nytt maskin-monster och han och grannen Tord håller på och mekar med den. Jag gick runt gården och hörde då tranor högt uppe i skyn, de har påbörjat sin resa söderut, de flög runt och formade om sin "plog" Jag lyckades faktiskt ta ett foto på dem.

Birgitta-dagen

Då är vi redan framme vid tiden för Britt-sommar, eftersom det ju idag är Birgitta-dagen (och om två dagar är det således Ingrid!)
I morse såg det inget vidare ut, även om det var varmt, +14 grader, fast det regnade. Det talades om Britt-sommar på lokalradion, och meterologen ville nog gärna lova oss lite finare väder fram på dagen, vilket det också senare blev.
Jag tvekade på strumpor idag, det är så jobbigt att bli för varm om fötterna, lika jobbigts som att bli för kall! Så det blev utan strumpor i gympaskor idag, och det blev klart ändå för varmt senare. Två tröjor och bre bullar inne i den varma matsalen i Svalöv var också för varmt, så först åkte en, och sedan en till.
Ja, Svalöv... mycket nytt och fint har det blivit men jag håller helt klart med Magnus om att det är synd att de har tagit bort den gamla stilen i foajen i huvudbyggnaden, den kunde ABSOLUT fått vara kvar och minna om skolans första tid, det hade inte på något vis stört. De har väl haft någon sån där j-la inredningskonsult, ibland blir det helt enkelt för mycket med det där stylade och enhetliga och bla.bla.bla!!! Lite mer från skolans ursprung och själ kunde fått vara kvar.
Personalen i köket är i alla fall lika trevlig som alltid, det är kul att komma till ställen där man blir väl omhändertagen och får hjälp med det man behöver.
Idag var det alltså besöksdag på Svalöfsgymnasiet där LRF, skolan och 4H bjuder in år 5 och 6, men det blev lite av varje med det den här gången, ett gäng 6-8 åringar, och en grupp med ungdomar från Furuboda folkhögskola utöver de traditionella fem-sexorna. Men det fanns plats för alla och alla var jättenöjda med sitt besök. Annika från 4H och jag bredde bullar och bjöd dem på bulle och mjölk från Skånemejerier, vilket inte satt direkt fel efter en rundtur på skolans jordbruk.
Ikväll är det säsongs-start för Bonde söker fru, det måste man ju titta på!

från shorts till raggsockor!

Från en dag till en annan blev det höst, och inte lite heller, utan helt enkelt tvärt av!
Förra fredagen var jättefint, varmt och soligt, som det hade varit ganska många dagar i sträck då. Jag var inne i Malmö på Universitetsholmens gymnasium och körde en lantbrukslektion med en invandrar-klass, det var så jag kände hur svetten rann på ryggen, och ändå hade jag bara shorts och t-shirt. På hemvägen körde jag - återigen - inom på Örtagårdsskolan, med ett material-paket till klassen som jag inte hade hunnit ha lantbrukslektion med, men de får i alla fall material, och Erik har ju gett dem någon uppgift att jobba med där de behöver kunna titta efter i faktahäftena, så klart att det måste få grejer då.
Väl hemma igen var det lite snabbt i duschen och sedan fixa lite käk och slänga ihop grejer så att man klarade sig över helgen, och så drog vi till Rågårda, Vreta-Kloster och våra vänner ko-bönderna. Vi plockade upp barnen vid skolan och så bar det av. Under vägen blev det mer mulet och inte så fint väder, men på SMHI hade man ju sagt att det skulle bli fint under helgen. Det blev det inte. Som tur var hade Mats tagit med jeans och varm tröja och jacka. Långbyxor och strumpor hade jag inte med mig, men varm tröja, gympaskor och jacka, så det klarade sig faktiskt bra ändå. Men här tog då faktiskt sommaren slut, och när det blev den 1 oktober var det en riktigt ordentlig höstdag med hagelskurar blåst och svinkallt regn.
Nu under helgen har vi haft höstens första storm, och igår lördag kom det även 20 mm regn, det är välkommet, och med en gång kunde man nästan se hur höstveten sög åt sig och sträckte på sig.
Riktigt skönt med en sån här dåligt-väder-helg, man har med gott samvete kunnat göra så lite som möjligt inomhus.
Idag har vi haft hela barnaskaran plus ett par flickvänner på middag. Så himla trevligt och kul det är, farstun är full med skor och köket är ett enda surr, sedan drar hela gänget upp på ovanvåningen till Sofia och Simons dator som inte funkar men efter en stund drattar de tillbaka en och en. De här middagarna tror jag att vi alla uppskattar lika mycket, idag avslutades det med kaffe och kanelbullar, eftersom det var kanelbullens dag.