Birgitta-dagen

Då är vi redan framme vid tiden för Britt-sommar, eftersom det ju idag är Birgitta-dagen (och om två dagar är det således Ingrid!)
I morse såg det inget vidare ut, även om det var varmt, +14 grader, fast det regnade. Det talades om Britt-sommar på lokalradion, och meterologen ville nog gärna lova oss lite finare väder fram på dagen, vilket det också senare blev.
Jag tvekade på strumpor idag, det är så jobbigt att bli för varm om fötterna, lika jobbigts som att bli för kall! Så det blev utan strumpor i gympaskor idag, och det blev klart ändå för varmt senare. Två tröjor och bre bullar inne i den varma matsalen i Svalöv var också för varmt, så först åkte en, och sedan en till.
Ja, Svalöv... mycket nytt och fint har det blivit men jag håller helt klart med Magnus om att det är synd att de har tagit bort den gamla stilen i foajen i huvudbyggnaden, den kunde ABSOLUT fått vara kvar och minna om skolans första tid, det hade inte på något vis stört. De har väl haft någon sån där j-la inredningskonsult, ibland blir det helt enkelt för mycket med det där stylade och enhetliga och bla.bla.bla!!! Lite mer från skolans ursprung och själ kunde fått vara kvar.
Personalen i köket är i alla fall lika trevlig som alltid, det är kul att komma till ställen där man blir väl omhändertagen och får hjälp med det man behöver.
Idag var det alltså besöksdag på Svalöfsgymnasiet där LRF, skolan och 4H bjuder in år 5 och 6, men det blev lite av varje med det den här gången, ett gäng 6-8 åringar, och en grupp med ungdomar från Furuboda folkhögskola utöver de traditionella fem-sexorna. Men det fanns plats för alla och alla var jättenöjda med sitt besök. Annika från 4H och jag bredde bullar och bjöd dem på bulle och mjölk från Skånemejerier, vilket inte satt direkt fel efter en rundtur på skolans jordbruk.
Ikväll är det säsongs-start för Bonde söker fru, det måste man ju titta på!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback