Klöverbald med regndroppar


Det här är bara så häftigt, hur kan en vattendroppe ligga kvar som en liten boll på ett klöverblad, jaja, visst jag vet, det är det där med ytspänning och sånt, men ändå, det är ett av naturens under, de små händelserna i livet som ingen egentligen tänker på, så enkelt och så vackert.

Vår nästan tomma hö-tork, ett lager balar kvar.


Vintern rasat ut bland våra fjällar, drivans blommor smälta ner och dö

Jaaa, i våra gamla kända svenska vis-skatt finns det många och märkliga uttryck, men när man har sjungit på de här sångerna sedan man var liten tänker man inte på det, utan sjunger och minns andra år när man sjöng just samma rader.
Idag är det Valborgsmässoafton och det betyder ELDA majbål! Det kommer nog att brinna på lite olika håll här i bygden i kväll, man har under senaste tiden sett allt fler rishögar växa till sig på olika håll. Det har regnat lite under förmiddagen, och det är bra, det är annars väldigt torrt, och känns lite smått osäkert med bålen, men jag har i alla fall inte hört just om något eldningsförbud.
Man kan i alla fall konstatera att våren äntligen är här, det grönskar både på marken och i träden, och fåglarna sjunger som galningar.
Varmt har det också blivit, man blir liksom lite chockad när man kommer ut och det är så VARMT, man är inte riktigt beredd på det, och absolut inte van vid att det ska kännas så, mycket märkligt det hela...
Tiden går ju så fort och vi har efterhand börjat få tomt i vår hö-burk, Mats och jag var iväg och levererade ett lass hö igår, och nära nog nu, så är torken tom, så att den kan stå och lufta sig lite innan det är dags att börja lägga in nytt hö. Allt är som vanligt ett kretslopp, man fyller på, och tömmer ur, låter stå tomt lite och fyller på igen... Hästar ska ha hö på vintern och våra kunder kommer och hämtar, eller som nu då, vi levererar en lass, fast bäst är om vi inte behöver göra det.