fredag igen!

Ännu en vecka avverkad! Snacka om hur fort det går alltså! Här sitter man och tycker att jaja, det har ju alldeles nyss varit första april, och så var det ju påsk, det är ju bara några dagar sedan, men titta lite framåt, - april är snart slut, hallå, hur gick det till??
Jag vet att det är något ganska så genomgående att tiden går för fort och att jag inte hinner med, men det verkar ju heller inte gå att ändra...
Jag försöker ta det som det är, och se det på ett positivt sätt i stället - jag har ju aldrig tråkigt just. Det sämsta är att saker som jag då tänker -"jag gör det sedan"- tenderar att ta väldigt lång tid innan de blir gjorda, och det är inte bra.
Just nu har jag ett par såna där grejer som gnager, och som jag bara MÅSTE ta tag i.
Allra först måste jag göra en liten presentation som jag ska använda på onsdag, det bör ju i och för sig inte bli allt för svårt, den ska handla om varför det är viktigt med Skolkontakts-verksamhet, och det ligger mig ju så varmt om hjärtat så det ska nog gå att få ihop. Kanske jag rent av skulle starta tvättmaskinen innan jag sätter igång med den, och röja upp lite i köket...
Det har bunkat sig lite där så det får nog bli så.


vårbruket är igång!


jag tror att våren är här!

I fredags som verkligen kändes att våren är här blev det faktiskt också en skön avstressad kväll, som omväxling!!!

Mats kom hem vid fyra-tiden med sin nya skapelse, lastväxlarvagnen med lyftkran. Hela veckan har han varit på ett lastbilsskrotningsföretag i Rörspjell, uppe vid Kvidinge, och fått hjälp med att bygga på kranen. Tyvärr kan jag inte fota underverket för vår kamera har ballat ur, när jag knäpper på den ser skärmen ut som norrsken i rosa och vitt, vet inte vad som har hänt?

I alla fall, jag hade skrubbat badtunnan och fyllt på nytt vatten och höll på att elda i den, vi fikade ute för första gången i år, och i solen var det riktigt skönt. Vi gick en sväng över åkrarna närmast gården för att se om vårbruket ligger nära till i tiden, och jodå, ibörjan av nästa vecka kommer det nog att gå igång.

Naturligtvis blev det också första grillkvällen. Karrékotletter, ugnsrostade rotsaker, sallad, tsatsiki, hemgjord tomatsalsa och min egen specialsås på mangochutney rödvinssirap och sweetchilisås. Ett glas vin till det hela också så klart.

Strax innan 21 var vattnet i tunnan lagom varmt och sedan satt vi där lite drygt en och en halvtimme och njöt av den fina vårkvällen. Stjärnorna blev synliga efter en stund och allt var lugnt och stilla. Vinglaset fick följa med ut i badet, men efteråt var man törstig och lite urlakad så då var det gott med ett stort glas kallt vatten.

Vatten ja, väldigt mycket kretsar kring vatten här och nu. I Staffanstorps tre LRF-avdelningar har vi alla kört studiecirkeln vattnets väg nu i vinter, i vår avdelning har vi t.o.m. kört TVÅ nästan parallella cirklar. Det blev så för att intresset var så stort, och när då inte alla kunde dra igång på samma gång var det givet med två grupper istället. I sinom tid ska vi även göra en vattendialog alla tre lokalavdelningarna tillsammans inne på kommunen, och sedan även en vattenvandring. Men nu måste först vårbruket klaras av. Mats är ute och kör ut gödning idag, och sedan kommer nog allting bara att rulla på.
I går var det också en underbart härlig vårdag, uppemot  +16-17 grader, och nästan vindstilla, det är härligt. Jag fick ju ut och rota runt bland lite ogräs här på gårdssidan, men satte mig faktiskt också på gården och tog en kopp kaffe. Mats och Simon var i väg och hjälpte till med en flyttning, och Sofia cyklade till en kompis.
Kl . 15.00 åkte jag in till Malmö till Slagthuset, där skulle jag och två andra lrf-are sitta i en jury på en tillställning som heter SMASK - det är förkortning på Svenska MusikAkademikers sångkåntest. Musikhögskolans årliga schlagertävling. Det var verkligen ett jättekul uppdrag! Det skulle faktiskt vara kul att även gå på finalen som är på Malmö Opera den 2 maj.