septembersöndag

Det blir inte just varje dag jag skriver här, men det kanske har sin förklaring i att det faktiskt är himla mycket på gång för närvarande, allt är faktiskt på gång känns det som!
Glädjande är ändå att vädret håller i sig med solsken och lite torkande vindar. Under veckan har all halmen blivit pressad, till största delen har den också blivit bortförd från fälten, och vi har även tröskat den sista åkern, och den sista grödan som var åkerbönor, det var på något sätt en lättnad, även om det var mindre än hälften av beräknad skörd vi fick där, nu har vi i alla fall fått bort det från fältet.
Nu satsar vi för nästa år istället. Mats håller just på att så höstvete, och jag ser runt omkring att det är hög intensitet på verksamheten inom lantbruket den här vackra  valsöndagen år 2006. Jag pratade just med en kollega som har gård en ca en mil från oss, han hade fått avbryta för att ta en tur till valurnan, men skulle sedan hem och "på det igen" Så har vi också gjort, och som Mats sa, nu har vi i alla fall uppfyllt vår demokratiska plikt. Sedan återstår ju att se hur valet faller ut, lite spännande är det ändå, även om jag ju faktiskt inte är ett dugg politiskt engagerad. Om det nu skulle bli borgerlig seger, så hoppas jag särskilt mycket på en sak, och det är att man snarast tar bort den här idiotiska djurskyddsmyndigheten, det är ju så vansinnigt som något kan vara, det jag har hört är att inrättandet av den kom till som en eftergift till miljöpartiet från socialdemokraterna, ungefär lika löjligt som att Ingvar Carlsson gav Astrid Lindgren lagen om att mjölkkor ska gå ute på sommarbete i 80-årspresent. Det kan väl inte vara så ett land ska styras?
Djurskyddsmyndigheten ger mest intrycket av att vara en samling folk som inte har någon kunskap om djur, och med en generaldirektör som har ett makalöst maktbegär, och som till varje pris måste driva genom en och annan regel för att sätta sitt avtryck i historien.
Nä, tacka vet jag Barbro Westerholm, henne hade jag för många år sedan först retat mig väldigt mycket på, men sedan sa hon en sak som har fastnat i mitt medvetande, det var också någon orimlig fråga om djuromsorg, minns inte riktigt vad, men i alla fall sa Barbro -"Man får kanske acceptera att det ibland finns någon liten gris som inte har det alldeles perfekt, med tanke på att det finns så många barn i vårt samhälle som mår dåligt"- Jag håller till fullo med henne om att det absolut bör vara viktigare att ta hand om barn i vårt samhälle som inte har det bra, än att lägga energi på frågor om ligghallar till kor som har levt väl under många år utan ligghallar. Bygg ligghallar till uteliggarna i stället, de behöver dem bättre än korna på Revingehed, det var en slagkraftig kommentar tycker jag, att jag inte har kommit på den tidigare. Nu ska jag nog i alla fall ta mig ut till hallonlandet och plocka några hallon, då får man väl dra på skyddsutrustningen så att inte myggen bits igen, jag har just hämtat mig från förra veckans alla bett, så det kan ju vara onödigt att utsätta sig för nya.
Ikväll ska vi äta middag när det blir mörkt, för då går det inte så bra att så längre, då ska vi ha oxfilé, det kan passa på en söndag tycker jag.

indiansommar

Det här som nu har inträtt är väl det som man kallar "indiansommar" eller som även på hederlig gammal svenska brukar kallas brittsommar. När jag var liten förstod jag aldrig det där - vilken Britt brukade jag tänka?
Fast om man syftar på Birgitta, så är det ju faktiskt nästan en hel månad tills dess, det är ju inte förrän den 7 oktober som det är Birgitta, det vet jag för när jag gick i skolan hade jag en kompis som hette Birgitta, jaja, heter, för hon finns ju fortfarande, och ibland så pratar vi med varandra en stund. Och så heter jag ju Ingrid, och har namnsdag två dagar senare alltså den 9 oktober.
Idag har det varit vad jag tycker som en riktig högsommardag, ännu kan man gå i shorts och linne, och nu i eftermiddag badade jag med barnen i poolen, det var visserligen inte mer än 16-17 grader, men det är ändå ganska OK, jag tror faktiskt att det är ungefär samma temperatur i havet, så man kan säkerligen ta sig ett dopp i böljan den blå en dag som idag också. Fast det är så enkelt och behändigt med poolen.
Myggplågan håller däremot i sig, och att vara ute på kvällarna är inte att rekommendera, då är de små räliga krypen på en hela tiden. Jag har t.o.m. blivit stucken inne i örat, det är inget vidare!
Runt omkring på fälten råder en fullkomligt febril verksamhet, där det går tröskar man, och pressar halm, Mats håller på och plockar bort storbalar med halm från våra åkrar, och i morgon kanske vi kommer att prova på att tröska det sista vi har, nämligen åkerbönorna, de ser ganska bedrövliga ut där de står svarta och pinniga, hoppas att inte alla bönorna har ramlat ur baljorna än, och hoppas att det kommer att gå att köra där, ännu har det verkat väldigt vått och svampigt där, och att sätta sig med tröskan är det sista man önskar sig!
Jag ska åka och delta på ett studiebesök ute hos en mjölkproducent i morgon, det ska bli kul, det var lyckat när jag var där i måndags, så jag hoppas att det blir det i morgon också.