måndag mitt i december

 Jaha, så har även tredje advent passerat. känns lite panikartat, jag har knappt köpt några julklappar än, vet inte riktigt när jag ska hinna varken med det eller direkt andra julförberedelser heller, men jul blir det ju ändå, som vanligt.
I helgen har vi sålt julgranar i alla fall. Det var ganska skapligt väder, och det är ju kul för kunderna, då känns det ju nog extra trevligt att åka ut till en odling och själv greppa sågen och bärga julgranen, hoppas vi. Vi bjöd på glögg och pepparkakor också, det är oftast uppskattat.
Nu blir det så den här veckan, att från och med fredag är det öppet till och med lille julafton, så då får någon ju vara där och hålla ställningarna, och någon fixa med julförberedelser, det får väl jag göra då. Jag gick hem ett tag i går söndag, när vi tyckte att det blev lite väl kund-tomt, men när jag väl hade gått därifrån kom det kunder igen i en strid ström, och det var ju bra.
Jag hängde upp lite julgardiner och sånt pyssel och det ska ju också göras.

julgardin i vardagsrummet


Snart är det jul igen...


nu är det jul igen!

Ja, kanske inte alldeles nu, men de två ynka veckorna som är kvar kommer med all säkerhet att bara susa förbi, precis som hela det här året har gjort, tycker jag.
Vi är ett litet gäng som har firat nyår tillsammans många år och i år ska vi vara hos oss. Som svar på min inbjudning till nyårsafton fick jag kommentaren, " Va, är det redan dags? Det var ju alldeles nyss vi firade nyår senast?!!"
Ja, jag kan inte annat än hålla med.
Framför allt försvann hela hösten som i en fingerknäppning, höstterminen började, och nu är den strax slut, redan när höstlovet kom kändes det som om augusti just hade slutat. Ja, nog om mina tidsfunderingar, de är oftast i den här riktningen, och egentligen är det inte så att jag klagar, jag mer bara förundrar mig. Tid är ändå det som är allra mest rättvist fördelat till alla. Alla, fattig som rik får 24 timmar per dygn. Vad man sedan väljer att göra under de här 24 timmarna får ju vara upp till var och en. Kanske är det så att jag har för vana att stoppa in alldeles för mycket som jag tycker att jag kan hinna under mina timmar? Samtidigt får man ju konstatera att man hinner ju aldrig har särskilt tråkigt.
Se det från den positiva sidan.
I övrig är vi ju inne i min käraste tid, mörkret som man lyser upp med olika sorters advents och julbelysningar. Jag tycker att det är så fint. Roligt är också när man är ute och åker att spana på andras uppfinningsrikedom, nät över häckar, slingor som ringlar sig i träd och buskar, inklädda träd figurer som sitter på väggar och ja, väldigt mycket, fast det blir nog ännu mer när det närmar sig jul.
I helgen som gick startade vi upp vår julgransförsäljning, inte helt utan framgång tycker jag, eftersom den första kunden kom innan vi ens hade hunnit rigga skyltarna färdigt. Vi satte upp en skylt uppe vid väg 11, med pil som visar att man ska ta av söderut, och sedan höll vi på att sätta en vid Trulstorpsvägen, då kom det en bil och körde ner en bit, stannade sedan där och såg lite tveksam ut, vände och kom tillbaka, stannade hos oss och vevade ner rutan. Mannen i bilen frågade -"Vet ni var det är man kan köpa granar? Jag såg skylten uppe vid vägen."-
Ja, sa vi, det är hos oss, men just nu är det ingen där, men om du vänder bilen igen, så följer jag med dig och visar. Han fick såg med sig och traskade ut bland granarna med sin lilla dotter. Lagom till att Mats kom tillbaka och vi fick lastat nätningsanordningen, hade kunden hittat och sågat sig en gran. Nöjd och glad med sin gran tackade han och packade in den och dottern i bilen igen, och sa -"Jag kommer igen nästa helg med familjen, så ska vi hugga inomhusgranen, den här ska vi ha ute"- Välkommen sa vi så klart.
Nu blev det ju i övrigt ingen anstormning under de här två första dagarna, flera av dem som kom var just ute efter en utegran, innegranen vill man inte köpa så här tidigt.
Vår förhoppning står nu till tredje och fjärde advent samt dagarna därefter fram till Jul, då har vi tänkt att ha öppet såklart.
I morgon är det den 10 december, och då ska Eva-Lena, Monica och jag träffas och avnjuta vår Nobeldag tillsammans, i år går färden till Malmö stad, gamla stan i första hand har vi tänkt oss, ska bli skönt att göra ett avbrott i det vanliga härjet.