februari och vinter

Jaha, då har redan en månad gått av 2009 och vi är inne i februari. Samtidigt blev det kallt och östlig vind, vilket brukar göra att det kan bli vinterväder, kanske t.o.m. lite snö och varför inte, som jag redan har sagt, en liten snöstorm hade ju inte suttit fel. För tillfället blåser det som om det redan var på gång, men någon snö har ju inte kommit att tala om utan det viner bara kallt runt knutarna.
Igår söndag och 1 februari hade Mats kommit så långt med vagnsbygget att han ville få ihop draget och chassit, och hans mål var att till kväll kunna backa in det hela genom att koppla dragöglan på traktorn. Han nådde sitt mål, men då var det också verkligen KVÄLL!
Jag var med honom ute och s.a.s. var "operationssköterska" under tiden han hade knölat in sig in under och svetsade där eller petade in eller ut bultar genom alla dessa små hål på sidorna och genom hjulupphängningsfästen m.fl. olika järn och hållare som ska fästas. Det var håll här och ge mig mutterdragaren där, ta två 65 mm. bultar osv. När det började bli mörkt tog han på pannlampan och jag fick dra ut sladdlampa till det jag skulle se. När vi började närma oss målet, då var alla bultar i sina respektive hål, fick jag gå och ge hästen mat, och fortsätta in och fixa nåt ätbart till oss själva, medan han spände alla bultar och plockade in alla lösa grejer. När vi sedan hade ätit (då var nog klockan 21.00 eller så) tog jag med kameran ut och så kopplade han vidundret och backade in den. Vi kände oss nog ändå ganska så nöjda båda två, trots att man var ganska så genomfrusen, och genomblåst. Det gick ändå att avhjälpa med en varm dusch, och ett glas vin till maten.
Jag hade egentligen lite jag skulle fixa på datorn sedan jag kommit in, men det gick inget vidare, jag tror att jag helt enkelt var lite för trött.
Idag har jag fått ta igen det där i stället, det mesta i alla fall, jag är fortfarande inte riktigt klar. Jag hade tankat in en del foton från igår, så jag lägger in nåt här från det också. Här kopplas den för första gången.

 



och här backas alltså hela vidundret in på logen, för första gången kopplad till traktorn.