Gräs, gräs och ännu mera gräs


Så blev det plötsligt midsommarafton igen, och vi har gått och plockat främmande gräs i vår rödsvingel-odling hela veckan, så det känns som om jag inte kommer att plocka 7 olika blommor att lägga under huvudkudden iår, utan istället sju olika sorters gräs.
Ja, det är minsann petigt att vara utsädesodlare, det skulle bara golfare och fotbollsspelare som sedan springer på de kommande generationerna av rödsvingel veta.
Man får väl säga att ska det vara fint så ska det.
I övrigt är det underbart att se åkrarna stå i sin finaste grönska nu, veten går i ax och om några dagar kommer nog kornet att sticka upp sina borst också. Om man ska vara pessimist som många äldre kan man säga nu när midsommaren har varit går det mot mörkare tider igen, som tur är tar det lång tid innan vi märker något av det. Nu är det ju knappt mörkt alls, inte ens de timmar då solen inte är uppe är det riktigt mörkt, fantastiskt härligt.
Så nu inträder den magiska aftonen, med nypotatis, sill och nubbe och efteråt jordgubbar och glass. Kan man önska sig mer av vår svenska sommar? Jag bara undrar.