Stockholm har blivit kallt...

Så var det dags att göra en tur till Stockholm, och här hemma var det snöfall och lite blåst, men planet kunde ändå lyfta, när vi landade i Stockholm strax före nio, var det strålande solsken och ca. -20 grader. Jag måste säga att man fick verkligen andas med försiktighet, annars gjorde det ganska ont i näsan, och man kände verkligen hur det kylde om benen när man kom ut.
Infrastrukturen var ju naturligtvis påverkad av vädret, och redan från planet såg man hur bilköerna ringlade fram på vägarna, väl nere på marken fick man höra att de tunnelbanelinjer som gick ovan jord mer eller mindre var inställda, så därför hade ju många tagit bilen till jobbet istället, alla bilar pallade heller inte med det, utan här och var stod det emellanåt bilar som bara hade packat ihop.
Eftersom vi var lite försenade och det där med ovanjords-tunnelbanan inte funkade, bestämde jag mig för att inte ta min vanliga resa med buss 110 till Alviks torg, grön linje (ovanjords) till Fridhemsplan och så blå linje (underjords) tillbaka till Stadshagen, utan det fick bli flygbussen från Bromma till Cityterminalen, vilket HELLER INTE funkade utan extra händelser. När bussen skulle gå, kom en av de där samordnarna och berättade att en annnan flygbuss hade blivit stående i en uppförsbacke där han av någon anledning stannat, och nu inte kunde köra vidare, så bussen jag åkte med skulle antagligen få ta upp passagerarna från den bussen också...När vi närmade oss bussen i backen, tog vår busschaufför till orda och meddelade att han tänkte spärra båda körbanorna med bussen, så att den framförvarande kunde backa tillbaka, ta fart och komma vidare. Sagt och gjort, han stannade en bit ifrån, och då började det strömma ut passagerare från den andra bussen och komma mot oss, så de fick ju hoppa på hos oss då, och åka till Cityterminalen med oss. Den andra bussen backade en bra bit, och sedan körde den glatt över backkrönet och försvann i fjärran, precis som chauffören trodde. Alla kom efterhand fram och var säkert nöjda.
Jag blev lite försenad, men det var bara någon minut, värre för dem som skull åkt tåg, det funkade inte alls. Så p.g.a. det var vi inte fulltaliga på mötet. Men  inte mycket att göra något åt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback