Höskörd!

Här går det undan, och med den här högsommarvärmen blev det hastigt och plötsligt höskörd!
Vi har slagit en del av vallen bara, bara några plättar där gräset inte ville växa mer p.g.a. torkan. Man såg på det att det liksom mer höll på att börja torka där det stod, så då var det bäst att rädda vad som räddas kan.
Den nya slåtterkrossen är riktigt bra, och då menar jag alltså verkligen riktigt bra. Den tar allt och det ser snyggt ut efteråt som om man hade kört med gräsklipparen.
Vändaren är samma gamla maskin, men den är ju  i alla fall hel i år och omskött så att den ska orka. Hoppas det, ta i trä!!!
Pressen har det varit en del turer med, men nu verkar det som om allt ska funka. Det är som Mats säger, köper man begagnat får man ta med i beräkningarna att det blir en del mek!
Vi la in lite balar i torken igårkväll, så nu doftar det härligt nytt hö inne i logen igen, det är en alldeles fantastisk sommardoft, som nog fler än vi bönder kan älska! Såvida man inte är allergisk förstås!
Jag tycker att hela höskörden har olika och härliga dofter, först det nyslagna gräset, det är speciellt för sig, sedan när höet håller på att torka men ligger på slag, och så höet när det är inlagt. När man startar fläkten i torken sprider sig doften över hela gården, då är det sommardoft av hög kaliber!! Fläktens vrålande får man ta, men den dagen man kan sluta köra den är härlig också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback