Midsommar

Redan söndagen efter midsommar, och på något vis känns det bara som om att tiden fullständigt rasar iväg!
I år var nog en sisådär midsommar kan man säga tycker jag. Det var inte särskilt varmt, väldigt blåsigt, och lite regnskurar. Det var väderrapporten, s.a.s.
För övrigt har det varit ganska OK tycker jag. Midsommarafton var lite åka runt och kolla på ett ställe där Mats ska hugga vallen och pressa och plasta nu i veckan som kommer, sedan var vi i gårdsbutiken och handlade nypotatis, och jordgubbar.
Midsommarfirandet var som vanligt hos Lasse och Ann-Marie, och nu första gången på deras nya ställe ute vid Sjöbo. Det var ägg och sill och nypotatis och nubbe, och som vanligt blir man helt plötsligt bara jättemätt! Så då fick det väntas ett tag med jordgubbar och vispgrädde och glass.
Dans kring granen uteblev i år, kanske försvinner den delen av traditionen med flytten, vi får se, men krocket-tävlingen
kördes helt traditionsenligt, men i en ny variant, eftersom vi var fler festdeltagare. Först två omgångar där två lag gick vidare, och så en finalomgång, där de som till sist hade krockat alla andra utsågs till vinnare.
Sedan var det - som vanligt - för mörkt och lite kallt, så kaffe fick intagas inomhus. Det var roligt, och babbligt och sedan åkte vi hem vid halv ett. Mats körde och han var så himla trött, att han nätt och jämnt klarade av att ta oss hem. När vi kom hem la han sig på sängen och väntade på plats i badrummet, för att barnen först skulle borsta tänder m.m. Då somnade han med en gång, så då är man nog jättetrött. Men det har ju varit mycket på gång sista tiden, med alla maskiner, hö, pressning, plastning och allt.
Igår kom ett par damer som har köpt hö av oss innan, och hämtade en släp med hö. Sedan var vi ute i gräsfröet ett tag och plockade bort baldersbrå och sånt som inte ska finnas i fröodlingen.
Barnen skulle med mamman på något släktkalas, så vi eldade i badtunnan och grillade och badade med våra grannar. Då på kvällen blev det till sist riktigt fint och lugnt.
Idag är det lite mulet och kommer några regnstänk då och då. Jag har en del kontorsjobb som jag måste göra, och i eftermiddag kommer Magnus med lite möbler som har varit min mors. Sedan har vi problemet med var vi ska ställa dem, men det får vi väl lösa på något sätt.
Och till kväll ska vi till Malmö på födelesedagskalas hos en kompis. Sedan är midsommarhelgen 2008 slut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback