januari-trist

Visst är januari trist? Ja eller i alla fall när allting bara är grått blött och skitigt, det blir ju liksom inte varken eller. Det är nästan minusgrader, men ändå inte, marken är kall och hård, men det allra översta skiktet är slipprigt och kladdigt. Jag skulle föredra ett par minusgrader och snö! Allting blir ju ljusare om marken är vit, och renare, som det är nu är mest allting en enda gegga. Och ändå lite fruset, som t.ex. vatten till hästarna, egentligen är det inte fruset, men det är ingen idé att ha slangen liggande ut, för den blir frusen, och man måste stänga av tillflödet till kranen varje dag, annars fryser den också.
Ja, idag har jag i alla fall fyllt upp baljan, så det räcker ett par dagar i alla fall. Igår pratades det mycket om att det skulle komma snö och bli lite kallare, men nyss när jag tittade på SMHI så hade snömolnen i femdygnsprognosen ändrats till regnmoln, och det var bara någon natt som temperaturen beräknas sjunka ner under nollan. Jaja, det kan i och för sig ändra sig igen, men som det ser ut så är det ju då fortsatt grått och skitigt. Och blåsigt.
Kanske bra att det inte blev dammiddag nästa helg, nu blir det ju inte förrän i mars, så då är det kanske bättre väder, så att vi kan bada i tunnan. Det kan man ju i princip göra i vilket väder som helst, men det är mer optimalt om det är vindstilla och uppehållsväder!! För något tag sedan provade vi ju på att bada fast det var lite blåsigt och kallt, men då fick man ha på presenningen över tunnan, så att inte värmen från vattnet blåste bort, då funkade det, och så fick man ha mössa på sig, det blir inte bra om man sitter i varmt vatten, men blir kall om huvudet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback