Vinter igen

Vintern kom tidigt i år kan man säga, redan innan november var slut är det värsta vintern med mycket snö och många minusgrader, lite tappar man faktiskt tidsbegreppet och på något sätt känns det som att det nästan är jul!
Tja, det är det ju i och för sig också, inte är det långt kvar i alla fall, en månad går ju numera så snabbt att man knappt hinner hämta andan förrän det närmar sig slutet av månaden.
November gick osedvanligt snabbt för oss, med en hel rad händelser utöver det vanliga.
Det började den 5 november med att jag fick ett samtal 05.03 på morgonen att huset på min föräldragård stod i ljusan låga. Vilken chock alltså, det var bara att klä på sig och dra dit, men det var ju verkligen inget man kunde göra förutom att konstatera att inget gick att rädda.
Det blev en väldigt konstig dag, vi stod där och såg hur allting brann, brandkåren släckte det som slog upp lite för mycket, men i övrigt lät man det brinna och brinna.
Stackars hyresgästen stod med oss på gårdsplanen och grät, allt han hade försvann i lågorna ju.
Det brann sedan under flera följande dagar, eller pyrde, jag tror att det höll på säkert i fyra fem dagar.
Nu är det då bara tegelväggarna som står kvar, så på något sätt finns ju konturerna av huset kvar, jag tror att det kommer att kännas ännu konstigare när det sedan rivs.

Och så kom ju nu då snön, lagom till vi skulle öppna julgransförsäljningen, bra tajming kan man säga. Hoppas verkligen att den ligger kvar till jul, även om det nu idag när det är Anders och han braskar, så kan julafton få lov att slaska lite, litegrann, om vi bara kan få ha minusgrader och snö under adventshelgerna och fram till jul. Annars blir det geggigt och jobbigt att ta sig fram därute.
Snön gör ju dessutom att alla känner mer julstämning och är glada och på gott humör.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback