vecka 8 - vinterlov

Då är vi inne i vecka 8 och sportlovet, eller vinterlovet, vilket man tycker passar. För egen del tycker jag att det passar bra med vinterlov. Det är ju vinter, och här hos oss i Skåne är det barmarksfrost, några minusgrader och blåst vilket ju då är lika med isande kyla. Det pratas mycket om -30 och ännu kallare i norra delarana av landet, det är attans kallt, men jag  tror inte att det blåser där så som det gör här i alla fall.
Eftersom vi började lovet med att vara sjuka, förkylning eller en släng av vinterns influensa kanske, så har det inte känts särskilt lockande att vara ute i blåsten mer än nödvändigt.
I går blev det i alla fall uteprojekt, vi städade bort den förbrukade halmen runt hästarnas hus, och rullade ut 8-9 storbalar ny halm. Efteråt kändes det som om man hade fått en massa halm, damm och jord både i ansiktet, ögonen och munnen. Inget vidare, men efter en ordentlig dusch kändes allting mycket bättre. Hästarna är så roliga när man håller på med något inne i deras hage. Först hade de inte alls tid med oss, utan stod vid höhäcken och mumsade, sedan kom de närmare och tittade på som artig publik, men efter en stund ville de se närmare, och när de kom för nära till traktor eller lastamaskin kunde de ta tillfället i akt och låtsas få ett litet ryck och ta några skutt och en liten galopp, fast inte många meter inte.
När vi sedan hade satt in de nya rundbalarna var det ju något man kunde klia sig på och så kunde man stå och se oförstående ut när vi tyckte att de fick flytta på sig för att vi skulle rulla ut halmen. Att de kan hålla den där totalt oförstående minen så bra när man mycket väl vet att de helt har koll på allting, det är kul tycker jag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback